Marianne
de Vreugdvertalingen

Diensten en Tarieven

Web Scan

Met een Web Scan kunt u eenvoudig en snel inzicht krijgen in de kwaliteit van de teksten op uw website. Hierbij let ik onder andere op: grammatica, spelfouten, stijlfouten, interpunctie en culturele aspecten. Het rapport van de Web Scan geeft een algemeen beeld van de kwaliteit van de teksten en een selectie verbeterpunten en adviezen. Een Web Scan is slechts een eerste stap op weg naar een professioneel ogende tekst.

Het eindrapport van de Web Scan bestaat uit een PDF-rapport met de volgende onderdelen:

U heeft al een Web Scan voor slechts € 95,-

Redactie

Wilt u naar aanleiding van bijvoorbeeld een Web Scan mij inhuren voor redactiewerkzaamheden, dan kan dat natuurlijk. Bij redactie loop ik uw teksten na op onder meer spelfouten, grammaticafouten, stijlfouten, enzovoorts. Redactiewerkzaamheden kan ik uitvoeren voor zowel Nederlandstalige als Engelstalige teksten. Omdat ik mijn redactiewerk de gehele tekst integraal analyseer en verbeter, reken ik geen woordtarief maar een uurtarief. Bij de dienst redactie zit ook uitleg inbegrepen over taalkundige problemen die zijn aangetroffen in de tekst zodat de schrijvers hier in de toekomst ook rekening mee kunnen houden.

De dienst redactie bestaat uit de volgende onderdelen:

Voor uitgebreide redactiewerkzaamheden vraag ik € 65,- per uur.

 

 Taalconsult

Bij een taalconsult help ik uw organisatie bij het opstellen van professioneel ogende teksten in de Nederlandse of Engelse taal. Een taalconsult omvat meestal geen redactiewerkzaamheden, maar focust op een algemeen advies voor uw schrijvers en redacteuren. Bij een taalconsult adviseer ik u over de volgende zaken:

Voor een taalconsult vraag ik € 75,- per uur.

 

Taalcoach

Als taalcoach ben ik verbonden aan uw organisatie en geef ik voorlichtingsbijeenkomsten aan uw schrijvers en redacteuren, waarin ik mijn visie geef op de verbetermogelijkheden rondom het gebruik van de Nederlandse en/of Engelse taal in uw publicaties. Als taalcoach focus ik op het leren herkennen van veelgemaakte fouten (zoals bijvoorbeeld 'false friends') maar ook op het bewaken van een uniforme en passende schrijfstijl. Mijn insteek bij dergelijke sessies is altijd praktisch van aard. Ik hou dus niet van uitgebreide theoretische bespiegelingen, maar van een actieve, oplossingsgerichte aanpak binnen de context van uw organisatie.

Voor een taalcoachtraject vraag ik € 95,- per uur.

 

terug naar de homepage